torsdag 29 september 2011

Ett år har gått!

Kom precis på att Skoja har bott hos oss i drygt ett år nu. Hon kom till oss i September förra året. Mkt har vi varit med om sedan dess. En ngt tossig hund som vi inte tordes släppa lös för att hon skulle smita, extremt självständig och samtidigt otroligt cool.

I samma veva vi fick veta att Skoja fanns och vi fick förtroendet av Philippa att köpa henne skulle vi vara hundvakt till Emmas Era men varför vänta, hem med båda hundarna på en gång...pust...det var något snurriga tid. Två unghundar och ingen av dem kände vi. Det gick dessutom inte att ha dem ihop hela tiden för de rev lägenheten, typ!

Ute fick de leka, eller snarare Era jagade Skoja som med lätta steg sprang ifrån henne. För att kunna släppa dem åkte jag till Upplands alla inhängnader eftersom Skoja eventuellt skulle sticka! Dock lugnade de sig sista dagarna vi hade Era vilket syns på bilden, vi hade picnic i Fjällnora och töserna skötte sig exemplariskt :)

Ett år senare har vi en Skoja som kan gå lös på promenaderna, har god vardagslydnad och fungerar utmärkt i vår familj. Vad gäller träningen för tävling och prov har det inte gått som tåget, hon är klurig, men vi har tagit oss igenom många saker och det känns att vi är på väg åt rätt håll i alla fall. (Vi klarade 10/10 på eftersöksgrenarna nu i höst vilket jag för 2 månader sedan trodde var omöjligt.)

I dag hände något när jag pratade med Ingela, vi planerade att träna på söndag, tills jag kom på att Skoja och husse är bortresta och skall jaga. Jag har verkligen inte vant mig med att få planera tiden med min egen hund, med Zting så var det ju bara han och jag. Jag är så glad över detta fenomen dock och delar gärna med mig av den glädje det är att få jobba med hund.

Skojaploja är en i familjen nu!