söndag 11 september 2011

Äntligen!!!

I dag har Skoja och jag startat eftersöksprov.

Vi åkte till Skutskär, norr om Uppsala, och hamnade hemma hos Håkan och Marie Fredén som bor i ett underbart hus från slutet av 1700-talet. Underbart läge precis intill Dalälven. Domare för dagen var Kjell Mattsson och provledare Lars Thulin vilka hade genomgång av dagen och sen bar det av till spårmarkerna.

Jag tror minsann att Skoja låg i högre stress än jag när hon anade vad som väntades. (Bilden på Skoja är från den lååånga äntan på att få komma till spåret.) Väl på startplatsen för vårt spår så hade hon 100% fokus på uppgiften och spårade precis så som jag vet att hon kan. Använde nosen så att hon spårade förbi fågeln men höjde näsan så snart hon gått förbi och vindade in den. Ett perfekt gripande av måsen och sen vände hon till startplatsen med mig i snöret ;) Avlämnandet mvg och vi gick glada tillbaka till bilen för nu ville Skoja ha frukost.

Efter lunchen åkte vi till vattnet och Skoja och jag startade först. Skoja satt lugnt vid kastet och kikade upp på mig för klartecken att hämta. Hon gick i utan tvekan och hämtade fågeln. Något knasigt grepp i vingen men eftersom det var en liten fågel gjorde det ju inget. Hon klev upp på land och avlämnade fint utan att skaka sig eller släppa innan losskommandot.

Efter att alla hundar kört igenom vattnet var det genomgång och vi kom hem med full pott, 10 p på både spår och vatten. Känns så bra att fått lyckas och Skoja tyckte verkligen att det var roligt.

Nu hoppas vi att det finns plats för oss på något fältprov så vi kan testa på det i höst!

Här finns några bilder från provet!

2 kommentarer:

Uffe sa...

Härligt!! Grattis till full pott :)

Ingela sa...

Supergrattis! Ni har varit så himla duktiga!! Kram Ingela