måndag 26 september 2011

Träning på torpet

Önskar jag kunde skriva ordning på torpet. Det var dock inte känslan efter gårdagens träning ;)

I går bar det av till Philippa, (Skojas uppfödare), för träning på fält. Första gången för mig och Skoja denna säsong. Hon söker fint, något för långt framåt dock men med stor vilja och glädje, kul att se. Dock var hon inte någon fågelfinnare i går och det blev endast två fågelsituationer varav vid den första gick hon upp den själv men respekterade fint och den andra for fågeln lätt på vingarna med en Skoja efter dock med ett snabbt stopp. Efter den sista sitiationen var hon så frustrerad/laddad att hon inte kunde hålla sig längre, nu for hon efter fågeln och "jagade" hejdlöst runt i ett snår helt utan notis av sin matte.

Är dock nöjd med dagen och tog med mig reflektioner på en del tokiga beslut jag själv tog och även goda råd av Philippa.

Ett framsteg dock vad gäller apporteringen var att hon apporterade en fasan, det var första gången och hon tyckte inte att det var kul men hon gjorde det och det är huvudsaken nu. Fortsatt träning på tyngre föremål och fåglar står på schemat för vinterträningen.

Sovdax!

Inga kommentarer: