söndag 30 januari 2011

Söndag i Örbyhus :)

Vilken kanondag, solen har varit god mot oss i dag och värmde fint!

Jag och Skoja styrde mot Örbyhus och Ingela i dag. Vi startade med en promenad i det vackra vädret och alla hundar följde med, 4 Vorsteh, 1 Weimaraner, 1 Border Terrier, jag hade fullt sjå att hålla reda på 1 av dem ;). De är väldigt duktiga Ingela och Uffes hundar!

Efter en fika med en favorit, kladdkaka, så gick vi ut och körde apporteringsträning med Skoja. Jag startade med väl kända föremål och ökade svårigheten ngt vartefter. Till slut tog jag fram en Rapphöna som efter en liten eftertanke från Skoja apporterades från min hand och därefter från marken. Mer eller mindre inget tugg och hon lämnade även av den utan problem. Jag är mkt nöjd och överraskad att det gick så bra!

Riva apporterade 3 kilosdummy och pippi utan problem, kastar sig in till Ingela med glädje och lämnar av.

Ingela tog fram en mård som vi skickade hundarna till varannan gång och Riva apporterade den utan tvekan. Skoja nosade mest på alla bra ställen som kan finnas på en mård, munnen, öronen och rumpan :).

Till slut efter lite lockande och pockande så grep Skoja mården men kom aldrig in med den men det var framsteg i alla fall.

1 kommentar:

ante sa...

visst är denna träningen rolig, visserligen så arbetar vår hundar lite olika men det är såå himla kul och skoja blir säkert en utmärkt apportör ni tränar ju så bra med grunderna det kommer att bli kanon, kul att följa er i bloggen kramar ante med flock