söndag 12 december 2010

Snö och kallt

Men härligt när det är dagar som denna och solen skiner!

I dag har vi varit och hälsat på gamla gubben Zting. Han är måttligt road av Skoja men hon sköter det fint och låter honom vara så det går väldigt bra ändå. Kolla in bilden vilken mini hon är :)

Skoja och henne syskon har hunnit bli 1 år. Det känns konstigt att hon blivit så stor/gammal men hon är otroligt duktig i vardagen så hon har lärt sig mkt ändå på ditt första år om än att ho inte kommit så långt med lydnadsträningen.

Vi kör på med första stegen i linförigheten, det går fram och tillbaka. Det går inte att upprepa samma övning för många gånger märker jag. Efter att tränat starter vilket hon köpte fint så var det svårt att gå två steg sedan för då stannade hon nästan och väntade på belöningen efter första ;).

Apporteringen har vi tagit upp igen. Lagt in lite annat taktik nu och hoppas att jag behärskar att vara tydlig med henne och belöna rätt så att hon kommer köpa det. So far...inga bekymmer...

Vi har varit o tränat för Sigrid igen, superkul och lärorikt. Det roligaste vid senaste tillfället var att när vi släppte alla hundar, (vi var ca 7 ekipage), så kom Skoja vid flertalet gånger och sökte upp mig bland alla förare. Det händer ju inte på de promenader då vi är ensamma så det kändes superbra!

God kväll!

2 kommentarer:

Therese sa...

Ha, ha. Gamla Ztingen ser ut som en jättemalle bredvid Skoja :-)

Linda sa...

Ja, minst 70 cm i manken och kanske 70 runt midjan, he he... Han är i alla fall fortfarande min sötaste pälsbomb.