söndag 7 november 2010

Innehållsrik vecka

Här ligger vi inte på latsidan vad gäller hundträning. Många skogspromenader med träning av kontakt och allt vad som mer kan göras har vi hunnit med och det märks skillnad på fler plan men dock är arbetet bara påbörjat.

Sedan sist har vi varit till Långtora med Ingela och Riva och tränat. Det var en superskön dag med solsken och många fågelsituationer. Fåglarna låg inte och tryckte i onödan och Skoja som är oförsiktig gick upp dem gång på annan, jag hann nästan kommendera henne vid ett stånd....men bara nästan ;). Dock respekterade hon dem fint så inga eftergångar. Riva är störtskön att kolla på, mer om henne kan ni läsa på deras hemsida. Både Ingela och jag är nöjda med dagen och jag mest för att få hjälp och tips med frågor, skönt med erfarna vänner.

I lördags åkte vi till Gimo och spårade i skogen med Eva och Thomas. Skojas första skogsspår med mig, vi har bara spårat gräs/fält tidigare. Hon var lite fundersam men efter några meter var hon med på vad som skulle göras och i ett för högt tempo tog hon första streckan och vinkeln finfint. Andra delen av spåret blev det lite störning av roliga hål under stenar och annat men vi kom fram till slutet som var gott denna gång, korv!

I dag mötte vi Ingela med hundar i Österby där jag passade på att lägga ytterligare ett spår innan vi gick en promenad med Ingela + 3 hundar och jag med Skoja 10 månader + Jesper 4 år på cykel. Låter det mysigt, jovars, inte många meningar blev avslutade men solen sken och skogen var sååå fin så det blev ju bra trots allt, alla kom med hem oxå ;)

Spåret gick ungefär som i går, vi kom till ytterligare ett gott slut, köttbullar!

PS Grattis till Pabbe och Garm som tävlade IPO 2 i går med fina resultatet 99-97-95, WOW! DS

2 kommentarer:

ante sa...

Visst är denna träningen kul även om våra hundar jobbar lite olika, kramar ante

Hundliv sa...

Jajamen, det är en nytändning i hundtränigen för mig faktiskt. Roligt att inte riktigt veta vad som komma skall på något korkat sätt ;)
Kram tillbax