måndag 7 mars 2016

Valptider

Då har vi blivit med valp, många år skulle det ta innan vi kom till skott. De andra hundarna vi har/haft i vårt liv har ju alla varit ganska stora när de kommit till oss.

Direkt hamnar vi i fällan, tiden springer iväg. Innan är det lätt att tänka att vi skall träna på ALLT man kan ha nytta av när valpen är större och svårare att komma åt...men det var ju inte så lätt som man kan tro.
Tösen, som heter Driva, är en väldigt enkel hund och dagarna rinner iväg så fort utan större problem med galenskaper så det blir mest mys och bus. Känner så här när det närmar sig 4 veckor att hon har redan lindat oss kring sin klo, vi kommer bli lurade ;)

Dock är det så klart vissa saker vi börjat med för framtiden.

Inkallning, går väl så där bra när man är själv, hon har inte varit så matglad så mat och godis har inte varit mkt värd men det har börjat lossna nu.
När vi kan vara 2 går det i alla fall att få fram den där rätta känslan med full fart och fokus.

Sitt/Stopp, handtecken betyder att sitta, ingen tvekan nu. I början kom tassen uppflygande som vackertass ungefär, gulligt kan tyckas men faktum är ju att få rätt beteende från start.

Kontaktövningar, startade upp det i dag. Satt på golvet med en godis i handen, vill att hon skall ge mig ögonkontakt för att få godbiten. Efter mkt slickande och gnagande på handen kom till slut ögonkastet som belönades blixtsnabbt och vips fattade hon vad som skulle göras. Körde vid 3 korta tillfällen och hon tyckte det var superkul.

Koppelträning, sååå svårt att gå fint i koppel när Skoja går framför. Många vändor hit och dit blir det så att gå 500 meter kan ta ungefär hur lång tid som helst.

Fortsättning följer :)



Inga kommentarer: