söndag 6 februari 2011

Härlig söndag igen...

I dag har vädret varit så där igen så man bara kan vara glad :).
Jesper var på kalas i Skyttorp så jag passade på att träffa Ingela och hennes kompis Ulrika för att träna under tiden så slapp Ingela åka hela vägen till stan.

Idag har jag lärt mig att starta träningen direkt från bilen utan att rastat av ordentligt på plats inte är någon hit! Jag körde liknande apporteringsträning som förra söndagen men Skoja var inte på hugget alls o faktiskt släppte apporterna o tuggade mer än hon brukar. Vi upptäckte även att jag ej varit frekvent med att röra vid apporterna när hon har dem i munnen. Jag kan vara ganska "hårdhänt" med klappar och smek på huvud och kropp utan att hon spottar men när jag i dag rörde vid apporten så spottade hon.

Ulrika körde igenom apportering med dummys o fågel och trots att hon inte tycker att träningen varit så frekvent på senare tid så ordnade Lycka upp situationerna utan bekymmer.

Riva, (bilden), fick en genomkörare med dummys, pippi och sen kom räven fram. Det var inte den lilla räven ;) så hon kämpade på bra men fick inte riktigt med den. Jag drog den sen över en snövall så att räven och jag var på andra sidan från Ingela och då fick hon faktiskt tag i den och tog sig mot mig men tappade taget sen och kom aldrig hela vägen in till Ingela. Vi var på skolgården och blodet hade börjat droppa från räven så vi fick ge oss, ville slippa rubriker i UNT på måndag. Nästa gång kommer hon fixa det, viljan finns så det är inte långt borta nu :).

Väl hemma tog jag en promenad och tog med apporter och rapphönan i ryggsäcken. Stannade borta vid Allianshallen och körde ett kortare pass igen. På denna plats är Skoja van att träna så utkommandot satt som en smäck trots att hon ej sett att jag lagt ut dummyn. Startade även träningen med att lägga ut två synliga föremål och skicka henne till den som hon visade minst intresse för, fungerade bra.
Även apporteringen gick bättre nu, apporterade även rappisen, dock från mig hand. Jag ville avsluta träningen för dagen så att hon kunde lyckas, känns bra för mig i alla fall!

I veckan blir det en sväng till Kungsör och träning i inomhushallen med Philippa.

Inga kommentarer: